Denk je aan vakantie dan denk je al snel aan een reis naar het buitenland. Een heldere blauwe lucht en parelwitte stranden geeft veel mensen het ultieme vakantiegevoel. Echter hoef je voor het ultieme vakantiegevoel niet per se naar het buitenland. In de coronaperiode die zo goed als achter ons ligt kwam voor vele vakantiegangers het besef dat Nederland ook geweldig kan zijn om op vakantie te gaan. Blijf in Nederland en ontdek Friesland!

De mooiste provincie van Nederland 

In het verleden is Friesland al meerdere malen uitgeroepen tot de mooiste provincie. De veelzijdigheid in landschap, cultuurhistorie, biodiversiteit heeft hiertoe geleid. De Friezen zijn er maar wat trots op. Dat blijkt ook uit het feit dat Friesland behoort tot een van de gelukkigste provincies van Nederland. Friesland is veel meer dan alleen een provincie. De Friese taal is een officiële taal in Nederland. Hierdoor krijg je in Friesland misschien nog wel meer het gevoel dat je in het buitenland bent😊 

Wat is er te doen in Friesland? 

Friesland staat enorm bekend als een provincie met veel water. Er zijn talloze recreatiegebieden waar toeristen de gehele zomer vertoeven. Ontdek Friesland vanaf het water met een boot, geniet van de gastvrijheid in de Friese 11 steden of ga naar eén van de Waddeneilanden.  Wist je dat de Waddenzee opgenomen is op de werelderfgoedlijst van UNESCO? Dat laat maar al te goed zien hoe prachtig deze omgeving is. Er zijn allerlei activiteiten te doen zoals musea die je kunt bezoeken, wadlopen op een van de Waddeneilanden of een tour door de Friese elf steden. 

Toerisme Friesland

Naast de Elfstedentocht zijn er dus nog talloze andere redenen om Friesland te bezoeken. Elk jaar weten toeristen Friesland te vinden om haar prachtige landschap, natuur en de rust. Van heinde en verre weet Friesland toerisme te trekken. Wanneer ontdek jij Friesland?

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *