Heb je zin om binnenkort eens een lekker lang weekend weg te gaan binnen Europa? In deze blog delen wij 2 tips die voldoen aan al jouw wensen: Lissabon en Malaga. 

Een weekendje Lissabon

Lissabon is de zonnige hoofdstad van Portugal. Dit land is een van de voordeligste bestemmingen in Europa en met goedkope vliegtickets naar Lissabon is uw reis compleet. De stad ligt tegen een bergachtig landschap en kenmerkt zich door de iconisch beschilderde huizen met rode dakpannen. Het levendige straatleven van de stad verveelt geen moment en wordt gevuld door de klanken van de typische Portugese fadomuziek.

Bezienswaardigheden Lissabon

In het centrum van Lissabon, dat zich kenmerkt door Gotische kathedralen, kloosters en musea is een heleboel te bewonderen. Zo staan het Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém op de werelderfgoedlijst. Een wandeling door de oude volkswijk Alfama, waar de bekende gele tram doorheen rijdt, geeft een indruk van het authentieke Lissabon. In de wijk Bairro Alto zijn veel restaurants en cafés te vinden. Deze wijk is tevens het centrum voor het nachtleven van Lissabon. Eten in een van de goedkope eethuisjes en slapen in pensions bij particulieren maken uw uitstapje tot een unieke ervaring van het échte Portugal. Op Vakanty.nl lees je nog veel meer tips voor Lissabon

Van en naar het vliegveld

Uw goedkope vliegtickets naar Lissabon brengen u naar het internationale vliegveld Portela. Deze ligt midden in Lissabon en is slechts 7 kilometer verwijderd van het stadscentrum. De voordeligste manier om in het centrum te komen is door de bus te nemen. Voor de aankomsthal vertrekt iedere twintig minuten een Aerobus en ook zijn er de goedkope lokale bussen die richting het centrum rijden. De taxi’s die zowel bij aankomst- als vertrekhal staan zijn iets duurder, maar ook een betaalbare en snelle optie om bij uw bestemming aan te komen.

Een tripje naar Malaga

Aan de Spaanse Costa del Sol ligt het zonnige Malaga. Deze Andalusische bestemming is ideaal voor een budgetreis; voor de prachtige omgeving hoeft u immers niets te betalen. Met goedkope vliegtickets naar Malaga reist u naar stranden en een mooie stad met een historisch centrum. Om de stad heen liggen bergen en het is dan ook een aanrader om de bijzondere omgeving te verkennen.

Bezienswaardigheden Malaga

Malaga kent een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals het Arabische fort Alcabaza, de kathedraal van Malaga en het kasteel van Gibralfaro. Bovendien is het Picassomuseum een absoluut hoogtepunt, aangezien Malaga de geboorteplaats is van Picasso. In dit museum hangen meer dan 200 werken van de kunstenaar. Naast deze bezienswaardigheden is het simpelweg heerlijk om het buitenleven van Malaga op te snuiven. Flaneer over de boulevards, lig op het strand, zwem in de zee, eet tapas in de heerlijke restaurants en geniet van een drankje op één van de vele terrassen. Malaga is een studentenstad bij uitstek en waar studenten zijn, zijn veel gezellige en goedkope uitgaansgelegenheden en is er bovendien altijd wat te doen.

Van en naar het vliegveld

Met goedkope vliegtickets naar Malaga reist u naar het vliegveld van Torremolinos. Dit vliegveld ligt op circa 10 kilometer afstand van het centrum. De goedkoopste manier om in Malaga te komen is met de bus genaamd Express Aeropuerto; deze vertrekt iedere 30 minuten vanaf terminal 3. Als uw reis niet naar Malaga gaat maar naar een andere Spaanse bestemming, kunt u vanaf het vliegveld ook makkelijk en goedkoop reizen met trein of bus naar bijvoorbeeld Granada of Marbella.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *